Vrijheids Defilé op 5 mei 2007 in Wageningen.Op 5 mei 2007 heb ik wederom deelgenomen aan het defilé in Wageningen. Een leuke dag!
Wageningen Wageningen
Wageningen Wageningen

Foto's, met dank aan mijn vader.

Op 5 mei 2007 was er weer een detachement UNIFIL aanwezig op het vrijheidsdefilé in Wageningen, dit na een jaar van afwezigheid.

Met een zon overgoten dag en een grote opkomst van UNIFIL veteranen, moest het natuurlijk een perfecte dag gaan worden.

Om 10 uur in de ochtend begon op de ontvangstlocatie het verzamelen van alle veteranen ongeveer 1600 man, de ontvangstlocatie was ingericht met een aantal grote tenten voor muziek, drank en eten. Daarnaast waren er veel oude voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog opgesteld en waar er ook een groot aantal reenactment groepen aanwezig. Natuurlijk ontbrak het ook niet aan een aantal witte UN voertuigen zoals de Nekaf, YP-408, Dikke Daf en de YA-126. Als jonge veteraan mocht Berry Diestelhof ook een openingsschot afvuren samen met de burgemeester en een oude veteraan.

In de ochtend en de middag was er tijd genoeg om bij te praten en om rond te kijken op het terrein. Om 3 uur verzamelen en nog maar eens voor oefenen, zoals altijd een mooie gelegenheid om eens te kijken of we het nog allemaal wel weten…………………………

Om half 5 ging het vrijheidsdefilé dan eindelijk van start. Het UNIFIL detachement was opgenomen in cluster 14 dus konden wij voorlopig wachten en wachten en wachten. Een uitgelopen toespraak zorgde ervoor dat alles met een behoorlijke vertraging uiteindelijk dan toch van start ging.

Eindelijk mochten dus ook wij aan het vrijheidsdefilé gaan beginnen, natuurlijk weer uitgerust met een "Witte anjer". Wij werden gevolgd door de witte stoet van UN auto's uit de UNIFIL tijd. Na een paar keer halt te hebben gehouden mochten we dan toch met een aardig tempo verder. De route was anders dan de voorgaande keren en wij waren al snel langs Hotel "De wereld" op weg naar de brede Lawickse Allee en daar vandaan verder naar het eindpunt. Langs de route waren veel toeschouwers aanwezig en dit alles maakte het gezellig. Volgens een schatting van de politie ongeveer 100.000 bezoekers.

Zo eindigde ook dit jaar weer het vrijheidsdefilé in Wageningen en kunnen wij ons gaan opmaken voor het defilé op veteranendag in Den Haag.

Terug.